image

Även fast det var lördag och sovmorgon hade varit ett lätt  och skönt sätt att spendera lördagförmiddagen, så hade jag andra planer. Redan på fredagsmorgonen så satt jag och klurade på hur jag skulle lägga upp passet. Hade bara en sak i åtanke, det skulle bli över 20km och allra helst över 25km. Så för att göra det så enkelt för mig som möjligt så tänkte jag slå ihop 2 av våra rundor som vi kör och göra det till en lång variant.

image

 

Klockan ringde redan 0615 på lördagen och för en gångs skull så kände jag mig faktiskt riktigt utvilad när jag vaknade. Så jag studsade upp ur sängen och kastade i mig ett par knäckebrödsmackor och jordgubbssmoothie. Ville verkligen komma ut rätt så fort, dels på grund av att jag var ruggigt laddad. Men också för att väderrapporten lovade riktigt bra väder med sol och värme. När jag gav mig iväg vid 7-tiden så var det redan 16 grader. Första delen av passet bestod av Mark-rundan, vilket börjar lugnt och blir tuffare allt eftersom. Bilden ovan är från 6km, då man är på rundans högsta punkt och har en skön utsikt över Örebro. I och med att jag sprang ensam så hade jag kört igång Spotify för lite ”sällskap”. Men av någon skum anledning så la Spotify av efter ca 4km. Men jag lyckades behålla tempot trots det.

 

 

image

 

Efter utkiksplatsen så blev det ett kort besök i skogen för lite skön trail-liknande löpning. Studsade fram över stenar, hoppade över stammar och trippade i mellan rötter. Riktigt härligt och på något sätt så känns det som om benen blir så mycket lättare i den typen av miljö. Fortsatte framåt mot nya ”mål”. Vid det här laget så var mitt nya Salomon Exo S-lab linne genomblött av svett, men trots det så kändes det knappt mot huden. Så nöjd med det köpet!!

image

 

Mot slutet av Mark-rundan så kommer det en rätt så tuff avslutning upp mot och förbi universitetet och som alltid är ett bra tillfälle att testa lite ”pannben”. Jag tryckte på och ökade tempot och försökte hålla det hela vägen upp. Fick dock slå av farten med en bit kvar, framsteg trots det. 🙂
Nu var jag tillbaka vid startpunkten och hade avverkat cirka 11km, och nu bar det av ut på runda nummer 2 vilket blev den väldigt bekanta Rävgångsrundan. Ska inte tjata så mycket om den, men jäklar så fint det är i dom trakterna!!

 

image

 

Kroppen kändes fortfarande väldigt fräsch men värmen började göra sig alltmer närvarande, så jag gjorde mitt bästa för att springa där det fortfarande fanns skugga. När jag kom ner till strandkanten av Hjälmaren så kom det en fantastiskt skön vind som svalkade fint. Flaskan med hemmagjord sportdryck började nu ta slut, så det fick bli små sippar framöver. Kollade lite snabbt på mobilen när jag kom in på Venaspåret. Hade då avverkat strax över 17km. Gjorde lite snabb huvudräkning och kom fram till att med min planerade runda så skulle jag nog inte komma över 25 trots allt. Men jag skulle nog komma ganska så när och bara den tanken gjorde att jag vägrade vika från planen.

Passerade halvmara 1:58:11 och hade inte så mycket kvar av rundan nu. Försökte nu borra ner skallen ännu mer och bita ihop. Kunde någonstans höra Anja ropa ”Upp i rygg!!!” och jag matade på så mycket som kroppen klarade av. Värmen gjorde sig mer och mer påmind. Svetten på armarna hade nu bytts ut mot en hinna av salt. Det kändes som om jag hade ett fint lager sand. Lärde mig nog där att man måste dricka MYCKET!! Så inför Berlin ska jag nog lägga upp ett ordentligt ätaochdrick-schema.

Pallrade mig uppför sista backen innan jag började slutspurten mot hemmet. Vänster höger, ena foten framför den andra och STOP!! Äntligen tillbaka i mål och stängde snabbt av klockan. Blev både lite sur och irriterad men det gick snabbt över i glädje. Displayen visade 24.07 km på 2:16:14. Så trots att jag missade 25km med 900 meter så var jag väldigt nöjd med att det blev nytt distansrekord trots allt. Skönt att kunna avverka nästan 25km på egen hand utan någon slags draghjälp. Men när det blir dags för nästa långpass så lovar jag att det blir över 25!!

Skön dag på er gott folk!!

Annonser