image

Detta löppass var något som jag hade planerat in i mitt huvud i början av veckan. Allt för att kunna förbereda mig mentalt för det. Det är, för mig, det absolut bästa sättet för att garantera att passet blir av. För har jag väl bestämt mig för ett pass så är det inte mycket som kan stoppa mig. Kroppen känns helt enkelt mer beredd när det är dags.

Även fast det fortfarande var mörkt ute och antalet sömntimmar bara blev 5 till antalet så kändes kroppen rätt så fräsch. Fixade i ordning lite frukost i form av några knäckemackor, o’boy och yoghurt. Är egentligen ingen frukostmänniska, men att springa på tom mage är sällan en succé. Klockan började närma sig 0800, och det var dags att snöra på sig skorna. Planen för dagen – att springa 15 km. Även om jag skulle vilja springa längre, så måste jag nog hejda mig lite och ta det lite försiktigt.

Efter Berlin så har ju mängden träning var väldigt låg och det känns lite som att börja om, vilket i vissa stunder känns väldigt jobbigt. Men det finns ju inga genvägar, så det är väl bara att bita ihop. Känns som om jag skulle behöva någon som kunde styra upp mig och min träning, ja min kost oxå. Men mer om det i ett annat inlägg 😉

Nu gav jag mig iväg på mitt pass som skulle ta mig 15km runt Örebro. Ja ni som har läst här tidigare vet vilken runda jag menar. Det har blivit en favorit helt klart.

image

Startade 305’an och tog dom första kliven mot Karlslunds Herrgård. Söndag, 0800, man behöver ju inte trängas på trottoarer eller cykelbanor direkt. Temperaturen låg runt nollan och nästan ingen vind, FRISKT var ordet! Rullade på förbi USÖ och närmade mig centrum. Här snackar vi öde, nästan lite spöklikt. Vidare mot Rostastrand och passerade 5km, tiden är oviktig 😉 Fokuserade hela tiden på Karlslund som är halvvägs och trippade på i bra fart. Börjde även att ”drömma” mig bort till både Stockholm och Köpenhamn. Något av dessa maraton ska jag ju springa (vilket det blir hoppas jag att jag kan skriva om inom kort), helt plötsligt så var jag uppe vid herrgården. Kort paus för lite bilder och sportdryck.

Hemvägen gick via hästhagen och längs med andra sidan av ån tillbaka mot stan. Nu började folk att vakna till så smått. Jag fortsatte i samma tempo som jag hade startat i, vilket var lite förvånande. Hade ju räknat med att bristen på träning skulle göra att jag skulle tappa fart på sista 5an. Men jag tänkte att jag kan väl sträcka ut benen lite till då. Fart ökade lite, men mest så var det en boost för egot. Jag var kanske inte lika trött som hjärnan försökte intala kroppen. YES YES!! 🙂
”Dansade” uppför sista backen som leder hem till värmen och duschen. Tryckte av klockan och insåg snabbt att detta var ju ganska bra trots allt. 5:43min/km i 15km, nöjd!!

image

Annonser