Snacka om att det är underbart löpväder på kvällarna just nu!! Tog mig i kragen igår kväll och sparkade igång träningen igen efter lite semester, avkoppling och sommarhockey. Med Blodomloppet inbokat om ett par dagar så tänkte jag att det är nog bra att lufta benen lite med ett par kilometer kvällslöpning. Ska helt ärligt säga att jag kände mig rätt trött i benen när jag kom hem efter första arbetsdagen efter semestern, så jag hade inga jätteförhoppningar på någon superfart direkt. Men så fort skorna kom på så hände något, energin kom tillbaka!!

Knäppte igång Runkeeper och drog iväg med siktet inställt mot utegymmet vid Naturens Hus, och jag kände direkt att jag hade ett skönt klipp i steget och tänkte då för mig själv att idag ska jag testa att trycka på lite och inte hamna i mitt vanliga 5:25-tempo. Sen visste jag ju att det vankades kaffe och biscotti när jag kom tillbaka. Energi + kaffe & biscotti = fart under dojorna hahaha.

Passet gick ungefär 75% på grusväg och resten asfalt. Solen värmde fortfarande riktigt skönt samtidigt som det blåste en svalkande vind samtidigt. Benen trummade på och det kändes faktiskt oförskämt bra. Extra kul var det att se så mycket folk som var ute och motionerade längs med ån. Det gjorde också att jag kunde ”tävla” lite med de som låg längre fram. Bara att sikta in sig på en person och tänka att ”den ska jag springa om innan nästa sväng!”.  Försökte även tänka på hur jag sprang och inte sjunka ihop som en söndagsseg ostbåge som lätt kan hända. Kilometrarna tickade på och jag var tillbaka hemma.

5,77 km på 29m34s, vilket ger 5:07 per km. Tack och bock. 25 dagar kvar till Stockholm Halvmaraton, sjukt laddad!!

Annonser