05:30 plingade mobilen till i morse. Fatta först inte vad det var som lät där bredvid mig. Men efter ett par sekunder kopplade det. Dags att kliva upp och bege sig till Eyrabadet för att kasta sig i bassängen. Lika bra att börja träna för Vansbrosimningen redan nu. Tydligen så öppnar badet inte förens 06:15, så det blev en stunds väntan utanför tillsammans med ett gäng pensionärer som skulle in och motionera.

Men så fort de öppnade dörrarna var det full fokus mot bassängen. Äntligen dags för premiär för badbyxorna och glasögonen som jag köpte från Wiggle. Båda var grymt sköna och passade like a glove!! 🙂 Hade satt upp som mål att simma 1000 meter denna morgon, det vill säga 40 vändor. Gäller att inte tappa räkningen haha.

Allt eftersom tiden gick så trillade det in fler och fler som skulle simma. Till slut blev det faktiskt lite trångt, men jag tänkte att detta är ju en liten smygstart på vad jag kan tänka mig väntar vid starten av Vansbro. Tuggade på vända efter vända och helt plötsligt så hade jag avverkat 30 vändor. ”Bara 10 kvar!!” Försökte öka farten lite och kände genast att formen och tekniken var lite sisådär. Men men det är ju rätt långt kvar till den stora dagen, så jag ska nog kunna hinna träna upp mig tills dess.

1000 meter på cirka 27 minuter kändes ändå ganska så acceptabelt. Lite svårt att hålla koll på tiden på samma sätt som jag gör när man är ute och springer med Runkeeper på. Så där tar jag gärna emot tips. Har en gammal Garmin 305a, men jag gissar att den inte är gjord för att bada med?

Skönt att var igång är det i alla fall. 🙂

Annonser